Foto: Jan Adelaar Fotografie – Marlies Claasen blikt terug met Dolly Verhoeven tijdens de afsluiting van het erfgoedfestival Over Grenzen van Gelderland

Tijdens de ledenraadsvergadering van 2 november heeft Dolly Verhoeven afscheid genomen als directeur van het Erfgoedfestival. De komende jaren gaat ze voor de coöperatie Erfgoed Gelderland het project ‘Verhaal van Gelderland’ aansturen, in samenwerking met de Radboud Universiteit.

De directe aanleiding voor het vertrek is de start van het Verhaal van Gelderland in januari 2019. Dit project behelst onder andere het samenstellen van een overzicht van de Gelderse geschiedenis in boekvorm, vanaf de prehistorie tot nu. Onder leiding van Verhoeven zullen in de komende jaren vier teams van auteurs en redactieleden hieraan gaan werken. Lees meer over Verhoevens vertrek als festivaldirecteur op de website van Erfgoed Gelderland.

Het Verhaal van Gelderland is een project dat de Gelderse geschiedenis zichtbaar gaat maken. Daarbij willen de initiatiefnemers zoveel mogelijk partijen betrekken. Het Verhaal van Gelderland bevindt zich op dit moment nog niet in de uitvoeringsfase. Op deze pagina kunt u meer lezen over het project.