Gelderse-Landdag-logo-liggendOp zaterdag 29 oktober 2016 vindt de eerste ‘Gelderse Landdag’ plaats! Op deze dag is iedereen welkom die zich bezighoudt met de geschiedenis van Gelderland. Van 10.30 tot 17.00 uur kunt u deelnemen aan een bruisend programma in het oude stadhuis van Zutphen, de vroegere hoofdstad van één van de Gelderse kwartieren.

Wat kunt u verwachten?
Het programma van de Gelderse Landdag belooft zowel ludieke als serieuze activiteiten en nodigt uit om eens met andere ogen naar de verschillende aspecten van de Gelderse geschiedenis te kijken: kunst, muziek en theater komen aan bod, maar ook lezingen, workshops, speed-dates, debatten en een pubquiz onder leiding van de Ridders van Gelre. Marlies Claasen is de inspirerende dagvoorzitter. Natuurlijk is er een heerlijke lunch en een afsluitende borrel. Op de website gelderselanddag.nl vindt u de komende periode updates over het programma.

Voor wie is de dag bedoeld?
We begroeten graag een zeer brede groep historisch geïnteresseerden, zoals academici, amateuronderzoekers, conservatoren, archeologen, archivarissen, monumentenzorgers, actieve leden van historische verenigingen en studenten.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden en tickets bestellen via dit formulier.