Overzicht van recente projecten

Evenement, Projectleiding

 

Erfgoedfestival Gelderland Grensland

Verleden en heden van de Gelderse grenzen

 

In de zomer van 2018 organiseren we een nieuw erfgoedfestival: Gelderland Grensland. Na het succes van onder andere Gelegerd in Gelderland (2012) en Gemaakt in Gelderland (2015) richten we ons ditmaal op het thema grenzen en op de betekenis daarvan voor de geschiedenis van Gelderland. Gelderland Grensland laat het publiek op een laagdrempelige manier kennismaken met Gelderse grensverhalen via theater, pop-uptentoonstellingen, wandel- en fietsroutes, lezingen en nog veel meer!

Onze provincie kent vanouds veel binnen- en buitengrenzen: denk aan de grenzen van kwartieren en landgoederen, aan de rivieren die lastige barrières vormden, maar ook aan taalgrenzen of aan de grens tussen protestantse en katholieke gebieden. Mogelijkheden genoeg voor een rijk gevarieerd erfgoedfestival. Lees meer op de website van Erfgoed Gelderland.

Gelderland Grensland wordt het vijfde provinciebrede erfgoedfestival, na Gemaakt in Gelderland, Gelderland 1900-2000, Geloven in Gelderland en Gelegerd in Gelderland. Net als bij die vorige projecten verzorgt Storia de overkoepelende projectleiding.

 

 

Werkzaamheden:
Festivaldirectie

Opdrachtgever:
Coöperatie Erfgoed Gelderland

Gereed:
Najaar 2018

Meer informatie: 
Zie de festivalwebsite: www.erfgoedfestival.nl. Lees ook de laatste editie van onze festivalkrant.