Overzicht van recente projecten

Evenement, Projectleiding

Verhaal van Gelderland

Het boek

 

Verhaal van Gelderland is een initiatief van hoogleraar Gelderse geschiedenis Dolly Verhoeven aan de Radboud Universiteit, Erfgoed Gelderland, de Gelderland Bibliotheek en Omroep Gelderland. Het doel is de geschiedenis van Gelderland te beschrijven, breed te presenteren en beleefbaar te maken.

Wetenschappelijk verantwoord boek

Een onderdeel van het Verhaal van Gelderland is een vierdelig boek over de geschiedenis van Gelderland van de prehistorie tot heden. Het is bedoeld om de verspreide kennis over het verleden van Gelderland samen te brengen in een wetenschappelijk verantwoord overzicht, dat toegankelijk is voor het grote publiek.

Het boek wordt geschreven door circa vijftien auteurs, ondersteund door een wetenschappelijke redactie. Ook het lokale erfgoedveld in Gelderland wordt bij het project betrokken. Meer dan honderd erfgoedorganisaties hebben in januari 2019 hun steun toegezegd door het ondertekenen van een convenant, vormgegeven als de Verbondsbrief van 1418.

Andere deelprojecten

Het maken van een boek over de Gelderse geschiedenis is één van de deelprojecten van het Verhaal van Gelderland. Andere deelprojecten zijn het digitaliseren van lokale historische tijdschriften, het presenteren van bijzondere museumobjecten en het ontwikkelen van educatieve producten. Deze deelprojecten worden uitgevoerd door Erfgoed Gelderland.

Verhaal van Gelderland wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland.

 

Werkzaamheden:
Initiatiefnemer, projectleider en hoofdredacteur van het boekproject

Gereed: 2022

Meer informatie: 
Zie de website van Erfgoed Gelderland: erfgoedgelderland.nl/verhaalvangelderland