Geschiedenis tussen wetenschap en publiek

Storia is een historisch bureau met een breed palet aan klanten en opdrachten. De werkzaamheden variëren van ambachtelijk historisch onderzoek tot projectleiding en advisering. Storia werkt in de museumwereld, voor gemeenten en provincies, en voor bedrijven en instellingen.

Een belangrijk uitgangspunt bij alle werkzaamheden van Storia is publieksgerichtheid: de vraag om welke doelgroepen het gaat en wat de beste manier is om die groepen te bereiken staat voorop. Die publieksgerichtheid wordt gecombineerd met een historisch verantwoorde werkwijze.

Vandaar het motto: ‘geschiedenis tussen wetenschap en publiek’.

De kern van het bureau is de historicus Dolly Verhoeven. Zij heeft ruime ervaring in de museumwereld, maar ook met het schrijven van boeken en artikelen en het opzetten van erfgoedprojecten. Daarnaast beschikt Storia over een netwerk van specialisten en externe krachten, die zonodig ingezet kunnen worden. Gedurende één dag per week is Dolly Verhoeven tevens werkzaam aan de Radboud Universiteit Nijmegen als hoogleraar ‘Geschiedenis van Nijmegen, in het bijzonder de publieksgerichte aspecten’.

Deze site toont een aantal voorbeelden van Storia-projecten.

Storia is lid van de Nederlandse Vereniging van Historische Onderzoeksbureaus.