Op 29 maart wordt in Zutphen de BNG Bank Erfgoedprijs 2018 uitgereikt. Wie van de vier genomineerde gemeenten gaat naar huis met de prijs voor de beste erfgoedgemeente van Nederland: Deventer, Leiden, Tilburg of Zaandam?

Symposium: blijven delen, blijven onderzoeken
Voorafgaand aan de bekendmaking van de winnaar en de uitreiking van de prijs vindt een symposium plaats, inclusief excursies, gesprekken en lezingen, met als thema Cultureel Erfgoed: blijven delen & blijven onderzoeken.

Gastheer gemeente Zutphen
Zutphen won in 2017 de BNG Bank Erfgoedprijs en is om die reden gastheer van de dag. De gemeente Zutphen wil excelleren als Kenniscentrum voor Erfgoed, en zoekt daarom intensief aansluiting bij het (wetenschappelijk) onderwijs. Bovendien ziet Zutphen het onderwijs als een belangrijke ingang om zijn culturele erfgoed te delen met de samenleving.

Dolly Verhoeven als keynote speaker
Professor Dolly Verhoeven (o.a. hoogleraar Gelderse geschiedenis aan de Radboud Universiteit) verzorgt de keynote. De bijeenkomst vindt plaats in de Burgerzaal en het naastgelegen Oude Stadhuis en wordt afgesloten in hotspot Het Koelhuis in de Noorderhaven.

Donderdag 29 maart 2018 van 11.00 (10.30 uur inloop) tot 16.30 uur
Burgerzaal, Lange Hofstraat, 7201 DC Zutphen