Tijdens het congres ‘Gelderland ziet ruimte’ op woensdag 7 juni geeft Dolly Verhoeven samen met Marc Wingens (Erfgoed Gelderland) een TED-talk over hun nieuwe interactieve project, waarbij twintig eeuwen Gelderse geschiedenis zichtbaar worden gemaakt.

Wat maakt Gelderland tot Gelderland? En hoe kan de Gelderse identiteit een rol spelen bij het vormgeven van onze toekomst? Om het huidige Gelderland te begrijpen en gefundeerde keuzes te maken voor de toekomst is inzicht in de geschiedenis nodig. Daarvoor slaan wetenschap en erfgoedsector nu de handen ineen. Dolly Verhoeven en de coƶperatie Erfgoed Gelderland starten een interactief project om twintig eeuwen Gelderse geschiedenis zichtbaar te maken. In dat project speelt (burger)participatie een belangrijke rol. Ze combineren wetenschappelijke inzichten met lokale kennis en ervaring, zodat het verhaal van Gelderland een verhaal van alle Gelderlanders wordt. In deze TED-talk ontvouwen ze de plannen en kijken we vooruit naar het gedroomde resultaat.

Wat levert deze sessie u op? Het verhaal van Gelderland is bedoeld voor iedereen die geĆÆnteresseerd is in regionale identiteitsvorming door nieuwe vormen van samenwerking. En voor iedereen die wil weten hoe we geschiedenis kunnen inzetten als basis voor de toekomst.

Meer informatie: zie de website van Provincie Gelderland.